Het gesprek van de dag - Circulaire
Tn gesprek van de dag large

Het gesprek van de dag

Het weer, het Nederlands elftal, Sven Kramer, gemeenteraadsverkiezingen, belastingontduiking. De oplettende lezer zal zien dat dit niet zomaar wat woorden zijn, maar allemaal onderwerpen die heel Nederland in beweging brengt. Tenminste dat zou je denken.

Ik kan me er altijd over verbazen hoe veel Nederlanders meebewegen met het dagelijkse nieuws. Neem nou bijvoorbeeld de olympische spelen. Tijdens de colleges was het prachtig om te zien hoe iedereen netjes om 11.00u de 1000m schaatsen voor mannen aan had staan, tussendoor nonchalant wat aantekeningen maakt en om 12.30 weer klaar zit voor de 500m shorttrack bij de vrouwen. Ik zal eerlijk zijn dat ik mezelf hier ook schuldig aan heb gemaakt. Maar hoe komt dit nu? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat wij studenten allemaal de hele winter naar schaatsen zitten te kijken. Misschien heeft het wel gewoon met gezelligheid te maken. Het is toch mooi om te zien dat we op zulke momenten alles even naast ons neerleggen en sporters aanmoedigen (waar we misschien nog nooit van gehoord hebben).

Wat ik me daarna besefte is dat je in je studententijd vooral hele andere gesprekken van de dag voert. Die soms uit het nieuws voortkomen maar ook heel vaak niet. Bijvoorbeeld hoe het studentenhuis eraan toe is, hoe en wat we met het poetsschema gaan doen, of het tentamen moeilijk was en waar we vanavond naar toe moeten om te stappen. En vooral de vraag wanneer de wifi het nou eens doet.

Het mooie van ‘het gesprek van de dag’ vind ik dat iedereen het wel heeft. Laat het vooral een moment zijn om even te stoppen met de drukte van de dag en even te praten over iets heel anders voordat je weer verder gaat met studeren, werken of sporten. Misschien komen er dan nog wel leukere dingen voorbij dan op Facebook.

Columns
Virus 213708 1280 small
T.F.V. "De Smeetskring" Corona-blog #4
Vandaag deel 4 van ons corona-blog waarin een van onze leden vertelt over hoe hij of zij deze rare tijd erv...
Columns
Coronavirus %c2%a9unsplash small
T.F.V. "De Smeetskring" Corona-blog #3
Vandaag deel 3 van ons corona-blog waarin een van onze leden vertelt over hoe hij of zij deze rare tijd erv...
Columns
Coronavirus 4972480 1920 small
T.F.V. "De Smeetskring" Corona-blog #2
Vandaag deel 2 van ons corona-blog waarin een van onze leden vertelt over hoe hij of zij deze rare tijd erv...
Columns
Tn carona small
T.F.V. "De Smeetskring" Corona-blog #1
Net als een groot deel van het land zit de Circulairecommissie momenteel in quarantaine. Hoe ervaren zij de...