Inhousedag Belastingdienst - Circulaire
Tn inhousedag belastingdienst large

Inhousedag Belastingdienst

De Belastingdienst, leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Een uitspraak welke ons allen wel bekend zal zijn van de televisie natuurlijk. De Belastingdienst zal ons ook wel bekend zijn vanwege onze centen die er naartoe gaan en de zorgtoeslag die we ontvangen. Gelukkig een keer geen hartaanval van een blauwe brief die op de mat valt, 31 januari 2018 gingen we diep in het hol van de leeuw een kijkje nemen bij het kantoor van de Belastingdienst in Breda.

We werden toen we binnenkwamen misschien een beetje overvallen door het veiligheidsprotocol van de Belastingdienst. Dit omdat we natuurlijk niet zomaar bij vertrouwelijke gegevens van Nederlanders mogen komen. We kwamen ’s middags aan en kregen eerst een presentatie van een paar medewerkers van de Belastingdienst. Zij vertelden ons hoe een gemiddelde werkweek er uitzag en hoe zij dit ervaarden.

Hierna konden we kiezen uit een paar workshops. Deze waren: zwartspaarders in het buitenland, internationaal recht en bezwaar, en het mysterieuze fiets ‘m erin. Deze workshop bleek te gaan over een casus waarbij de belastingdienst en belastingadviseurs tegenover elkaar gingen zitten om te beoordelen of er een zakelijke afwaardering heeft plaatsgevonden. In tegenstelling tot workshops en casussen bij bedrijven ga je nu eens vanuit een andere hoek, namelijk die van de Belastingdienst, de zaak bekijken wat interessant was omdat dit voor velen een nieuwe ervaring was.

Op het einde van de dag waren de workshops alweer voorbij en gingen we nog even borrelen, waarbij we al onze vragen konden stellen aan de medewerkers. Al met al was het een leuke, gezellige en leerzame dag, we willen hiervoor de Belastingdienst enorm bedanken!

Verslagen
Img 8373 small
Etiquetteworkshop i.s.m. SRA: Zoals het “heurt”
Een keer iets anders dan normaal op een dinsdagavond: Van een verfrissend wijntje op het terras naar een he...
Verslagen
Tn img 4917 large small
Kroegentocht i.s.m. Andersen Tax & Legal
Net voordat de meeste studenten toch écht hard moeten gaan studeren voor de laatste tentamens van het colle...
Verslagen
Tn img 8252 large small
Masterclass: bouwen op vermogen
Als student denk je waarschijnlijk niet zo vaak na over (de opbouw van) vermogen. Of het nou om uitgaan, ka...
Verslagen
Tn sr 1 small
Studiereis Beijing
Vrijdag 30 maart Vrijdag 30 maart om 13.30u was het dan eindelijk zover. De deelnemers van de studiereis de...